Диагностика с квантов анализатор – наука или шарлатанство?

Normal_images

Някои наблюдения по темата

Предварително бързам да подчертая, че нямам необходимите знания, за да си отговоря категорично на този въпрос. Имам обаче лични впечатления от изследването с този апарат и тъй като съм безкрайно разочарована, е съвсем логично да си го задавам.

След кратка справка в интернет научавам, че

Квантовият анализатор (Биоскенер) е

високотехнологичен апарат за компютърна диагностика на здравословното състояние, който е създаден на основата на квантовата медицина и съчетава в себе си постиженията на медицината, био-медицината, електроинженерството, електрониката, информатиката и други съвременни науки. След като сканира магнитното поле на клетките и органите на изследвания човек, обработва получените данни като ги сравнява с матрица на показателите в норма. Биоскенерът е предназначен за отчитане на здравния статус в момента и за ранна профилактична диагностика – дори и да има единични болни клетки в тялото на човека, той може да улови промените и да предвиди бъдещо заболяване. Когато има вече изявено заболяване, резултатите се класифицират в няколко степени, според тежестта на процеса. Апаратът отчита над 100 показателя за състоянието на тялото и всички негови системи и органи, отчита както наличието на токсини, така и липса на витамини и минерали и най-примамливото – дава максимално точни резултатие за минимално кратко време.

При това цената на изследването варира от 50-100 лева, но с ваучер от сайтовете за групово пазаруване намаленията са сериозни, а ако човек започне да прави тези изследвания по традиционния начин, би му струвало около 800 лева и поне месец време, както пише в рекламите за апарата в магазините и сайтове, в които се продава или отдава под наем. Цената му е в рамките на хиляда-четири хиляди лева – в зависимост от модела. Производство – Китай, поне на повечето от тези, които могат да се намерят в мрежата.

Резултатите (наричат се доклади и са 21 на брой) се записват на диск или се изпращат по имейла, ако клиентът така предпочита. Могат да бъдат обсъдени на място. Изследването трае около 1-2 минути и е напълно безболезнено – просто стискате в ръцете си метлна пръчка с формата на цилиндъра. След това данните се обработват за около половин час, превеждат се с автоматичния, специализиран за изследването, преводач, записват се на диск и се връчват на клиента-пациент.

Дотук добре, но

когато клиентът пожела да коментира с изследващия „специалист" данните, стана интересно. Любезният отговор и усмивката ме подведоха да мисля, че човекът разбира от работата си и има подходящото образование, което му дава легитимно право да се занимава с такива дейности като диагностика на здравословното състояние на човешко същество.

Този материал е изпратен по инициативата на Клуб 50+ Стани Четен Автор

Е, не бих отвела и кучето си при такъв специалист. Оказа се, че човекът има понятие от анатомия, физиология и медицина толкова, колкото аз от ядрена физика, самолетостроене, неврохирургия или всяко тясно специализирано знание, което е извън моята специалност и професия. Познанията на правещия диагностиката за устройството и функциите на човешкото тяло и органите му бяха под минимума, необходим за оказване на първа помощ на самия себе си, толкова под, че, ако да кажем, го заболи коремът ниско вдясно се съмнявам, че ще знае, че трябва да мисли на първо място за възпален апендикс, а не за изкълчване на лявата ръка...примерно. Просто беше научил наизуст инструкцията за начина на работа на апарата и всеки въпрос извън нея, свързан със здравето и поставените „диагнозите" го поставяше в неловкото положение да дава, макар и изречени с увереност, смешни и невероятни отговори.

Пропуснала съм да прочета, че в рекламите на апарата пише, че е удобен за работа както в медицински центрове, така и в билкови аптеки, фитнес салони, магазини за хранителни добавки, центрове за здраве и красота, у дома... а на улицата може ли?!? Ами май може.

А

предисторията е,

че една приятелка ми подари ваучер за въпросното изследване, който купила от един от сайтовете за групово пазаруване. Близките й от мъжки род категорично отказали да отидат и така аз се оказах щастлив притежател на талон за „изследването" (оттук до края на материала ще поставям тази дума в кавички, както и други думи, свързани с апарата, после ще обясня защо). Вроденето ми любопитство ме отведе веднага на мястото. Мястото се оказа фризьорски салон в столичен квартал. Салончето с претенции за салон за здраве и красота, ярко изписани в табелата над входа му, беше невзрачно малко помещение във вход на блок, неуютно, макар и чистичко, но определено по би му подхождало наименованието фризьорница или бръснацрница. За бръснене не само на глави и бради.

„Бръсненето“ започна

  Собствениците опитваха да компенсират атмосферата с любезност и сърдечност. Тези опити се оказаха безплодни в момента, в който ме поканиха зад найлонова завеса, подходяща за баня, зад която имаше бюро, по един стол от двете му страни, апарата и врата към тоалетната. За да стигна до заветния „кабинет" зад завеса, минах през фризьорничката с един стол и два други за чакащи посетители. Там единият човек работеше по главата на клиента си. Когато моят човек започна да работи по моето „диагностициране", зад завесата забуча сешоара, под чийто съпровод мина и обсъждането, пардон – надвикването, на резултатите ми със „специалиста". Предполагам, че клиентката на фризьорския стол се е чувствала също толкова неудобно от това, че чува за здравословните проблеми на друг човек, колкото се чувствах и аз. Бях решила обаче да стигна до края и да видя какво ще бъде нивото на обсъждането на „резултатите". Видях. След мен чакаха още една жена и един мъж – следващите шарани като мен.

 

Сигурно си е личало, че се сдържам да не се разсмея на глас или да не избухна заради неверните и смехотворните резултати. Защото съвсем скоро преди „изследването" си бях направила почти пълни изследвания в добра болница и резултатите се разминаваха драстично с тези от биоскенера. Освен това, апаратът не показва и намек за по-сериозни неща, извън характерните за възрастта, теглото, ръста и пола на изследвания. Когато попитах защо не отчита това, което знам, че имам като хронично заболяване, последва вдигане на рамене. А, да – отчете липса на почти всички витамини и минерали в тялото ми и наличие на страшно много токсини. Човекът УСТНО ме посъветва да си купя комбинирани витамини и хранителни добавки. Все пак съобразява, че не бива нищо да пише върху хартия.

 

„Бръсненето" приключи. Платих с ваучера и си тръгнах

На следващия ден, пак от чисто любопитство, отидох в близката до дома ми лаборатория и изследвах няколко от липсващите ми минерали. Всичко беше в норма. Затова и заглавието на материала е такова. Затова и писах по-горе, че ще употребявам кавички, когато говоря за това „изследване". За мен лично отговорът на въпроса е почти ясен. Други хора вероятно имат друго мнение. Може и да бъркам. Възможно е истинността на диагностиката да зависи от модела на апарата и от програмата, с която работи.

  За да доубедя себе си, се обадих се на приятелката ми и я помолих да донесе своите резултати от „диагностиката". Сравнихме нейните с моите. Приликата беше в това, че и нейните дългогодишни, някои от тях доста сериозни, и доказани заболявания не се „уловени" от „високотехнологичния" апарат, който уж „улавял" и единични болни клетки. Приликата беше и в това, че и тя имаше пълния комплект от същите като моите „диагнози" – онези, характерните за възрастта и пола ни. Малка подробност и при двете ни е, че част от тях все още не са ни споходили. Тя също беше „диагностицирина" като преотровена от токсини и почти напълно лишена от минерали и витамини. За костните ни системи няма защо да споменавам – такива почти не би трябвало да имаме заради изяждането им от остеопорозата, но и двете, слава Богу, сме далеч от инвалидизирането. Единствената разлика в резултатите ни не беше в „диагнозите", а в стойностите на показателите на изследваните органи и системи.

Питам се,

ако бях се предоверила и започнала да приемам уж липсващите ми витамини и минерали, какво бих си причинила от предозиране – например с калций? А с калий или с натрий? Хайде, да не изброявам липсващата ми Менделеева таблица, която трябваше спешно да вкарам в организма си, според устния съвет. Витамините също никак не са безобидни, когато се предозират.

Питам се и дали всеки, който може да си позволи да си купи биоскенер, има право да се занимава с човешкото здраве, защото диагностиката е онова, което определя правилния ход на лечението и за да могат да бъдат добри диагностици едни хора учат близо десетилетие и практикуват постоянно, а други си купуват биоскенер със съмнително качество. Е, поне картинките на монитора на компютъра бяха цветни и органите, които изобразяваха, бяха на местата си.

Като опарил се човек, споделям опита си с надеждата, че хората, които искат да си направят квантова диагностика, ще потърсят добър специалист – лекар или друго правоспособно медицинско лице, които работят в медицински център или в кабинетите си и които притежават не само знания и опит, но и качествен апарат за диагностика.


Създадена на 27.10.2017 г.

Коментари

  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Пепи68 написа:

    Преди около 11 години

    Не случайно след падането на желязната завеса НАСА закупува тази разработка от Русия и едва след още няколко години тя става достъпна за обикновенния човек.
    По мнението на водещи специалисти в областта на диагностицирането (не само в Б-я , но и в Европа) до няколко години всеки лекар, който иска да бъде наистина на 100% полезен на пациентите си , трябва да има тази апаратура за да може за кратка време да види цялостната картина на здравословното състояние на пациента си.
    (Вярно и това , а също и много важно, КОЙ и КАК работи на апрата).
    Към авторката на статията - един съвет, ако ми позволи, направете си още една диагностика, но при човек, който си разбира от работата, и тогава очаквам мнението Ви.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Пепи68 написа:

    Преди около 11 години

    В статията има две побликувани снимки, които са на два различни апарата. Доколкото виждам едната е на квантов анализатор , а другата на апарат за NLS диагностика - два различни апарата и като начин на работа и като ефективност. В изказванията по-горе (доколкото аз разбирам) негативните изказвания са за квантовия анализатор, а положителните за за апрата за диагностика на тялото. Квантовия анализатор е с цена м/у 1500 и 5000лв. и е производство в Китай, докато другата апаратура е разработка (свръх секретна в близкото минало) наруската научна мисъл, с нея са е следяло здравословното състояние на космонавтите и като цена (в зависимост от модела и ф-мата производител, вече) варира от 10 000 до 30 000 евро.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    ahmed написа:

    Преди повече от 11 години

    za posledno shte pitam da li takava visoko tehnologichna tehnika vazmojno da stuva tolkova malko, zashtoto takav aparat pri pokupka nad 50 broi struva okolo 50 dolar, i ako taka ,az savetvam vsichki bolnitsi i zdravnite tsentrove da vzemat po edin aparat i da spestiat golimite pari ,kadeto davat .nadiavam za otgovori .moi email; [email protected]


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    ahmed написа:

    Преди повече от 11 години

    iskam da vi kaja ch, edin i sasht chovek napavi 2 izsledvania na aparat ,pri podadeni razlichni danni i s okaza razlichni rezutati na sa edin chovek v edno i sashto vreme , tova pokazva ch, rezultatite sa v zavisimost ot vkarani danni ,a ne na choveka. kakav e otgovorat na tozi sluchai.....drug sluchai napraveno izsledvane na umrial chovek ..kakvi rezultati triabva da ochakvame ,obache aparatat dade danni kato na jiv chovek , da viarvam li na aparata ili chovekat ne e umrial, i negovite sa go pogrebvali jiv .


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    ahmed написа:

    Преди повече от 11 години

    tma li v bulgaria kontrol varhu vnesenata apratura , nai veche medetsinskata, pod kakav ured sa vneseni tezi aparati, zashtoto te s prodavat kato medetsinski.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    ahmed написа:

    Преди повече от 11 години

    pitam s zashto ne raboti aparatat bez dannite ot tegloto i visochinata i godinte na izsledvania . ne li tova sa nujni danni za kombiuternata programa ,koiato otchita vazmojnite promeni pri razlichnite danni ,podadeni .imam v kashte vezna kato zastanesh nad neia razlichni danni spored tegloto a ne spored sostoianieto.pitam s oshte zashto triabva da dadem na programata polat na izsledvania , nali takav visokotehnologichen triabva pone da raskriva chovekat maj ili jena ot signalite ,priemani ot organizma .interesn dali shte otchita danni za organ ,koito e mahnat. sashto taka ,dali otchita erektilnata sposobnost ili veriatnoto sposobost .obiasnete mi prodavachi na aparata ,i medetsinskite tsentrove ,koito uchastvat v izmamata,ili sa.......


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Anyone написа:

    Преди повече от 11 години

    Здравейте,
    Много жалко за Вашето крайно негативно отношение към най-новото в света. Ходете и си правете изследвания при големите специалисти и им пълнете гушите. На мен ми откриха в немска лаборатория захар 10, при все, че никога не съм имал такава анализатора даде в норма и след обстойно изследване се оказа прав квантовия анализатор. Нямам намерение нищо да Ви убеждавам, но не лъжете хората !!!Заради такива като Вас/умници/ всеки ден умират невинни хора ..Дерзайте..


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    mineva написа:

    Преди повече от 11 години

    ми те и в лабораторията не коментират резултатите ,а отивате с тях при доктора


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    баба Стойка написа:

    Преди повече от 11 години

    Първо, авторката е знаела предварително, че не отива при лекар или специалист, за да иска от собственика на това устройство точна диагноза и това сигурно го е писало и в рекламата. Второ, тези данни, ако е желаела е могла да ги занесе на личния си лекар и да поиска неговото мнение, преди да излага тук своето.
    Трето, когато човек получи подарък като този от свой приятел е малко странно тази статия. И ми е любопитно за мнението на приятелката й.
    Според мен обаче апарата няма бъдеще в България. Първо заради скептицизма на пациентите като авторката, на които ако не ги разкарват цял месец по лаборатории и не им вземат 800 лева за такива изследвания то всичко друго е шарлатанство. И второ - заради нашата медицина. Просто в диагностиката са вложени милиони - както във всякаква апаратура, така и в огромен обслужващ персонал, който няма да допусне този уред да влезе в поликлиниките, дори да е уникален.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Vasja написа:

    Преди повече от 11 години

    Аз също минах на такъв анализ. Но консултацията ми беше проведена от лекар. Така че всичко си е относително и всеки има право да провери и да се довери или да не се довери на получените резултати.
    Факт е, че анализът е нестандартен и човек, който не желае да се отклони и на крачка от алопатията, го приема като фантасмагория. Но също така е факт, че апаратът е разработен за диагностика на здравословното състояние на кандидат - космонавти. Така че изборът си остава личен. Но да не ограничаваме правото на избор на другите :)


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Хворна написа:

    Преди повече от 11 години

    Само , че моля да бъда извинена , но този материал , има свойте неоспорими страни , но не сте споманала , че накрая на листа пише , че квантовият анализатор не отменя лекарска консултация и не служи ,като последно здравословно мнение.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Петя написа:

    Преди около 12 години

    Абсолютно всичко написано се отнася и за моят квантов "анализ". 1:1. Явно е като ксерокс - бълва едни и същи неща.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    аз написа:

    Преди почти 11 години

    pravil sum si 10 izsledvania ot gorespomenatite prez okolo mesec i durja da znaete 4e sled promiana v hraneneto i sporta vsi4ko se promeni, a vie kiseli skepti4ni individi koito ne si svaliate telefonite po cial den ot u6ite, tup4ete se s edni i su6ti hrani, ne si murdate zadnicite ot pred komputera i biagate ot surovi plodove kato cigan4e ot milicioner kak o4akvate da imate razlika v izsledvaniata, pomislete malko, podoben na4in na jivot sledva podobni zdravoslovni problemi, no kartinata e mnogo po globalna a za da se vidi triabva da se pogledne ot pravilnaia ugul, i da razpolagate sus opredeleni znaia. Az sum super dovolen ot tazi diagnostika i niama da se oburna kum drug vid ...


  • 1eb68eaf1735a37776c782d9a5cb2bf3?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    написа:

    Преди почти 11 години

    И аз направих изследване с квантов апарат. Не зная, дали беше китайски, а и това не е от голямо значение.Важното, че моят доктор,при който се лекувам направо ми се изсмя и каза,че се подавам на всякакви шарлатани и само си давам парите. Има обаче един друг проблем в българското здравеопазване, ходя в две различни лаборатории за иследване на кръвни показатели и дгипито пак твърди,че едната не давала правилни резултати, а другата работи с пресни препарати за иследванията.Скоро чух по телевизията,че лекарите имат усни, а можеби и писмени договорни т ношения с лабораториите, аптеките, докторите за процент, като изпращат пациентите си при тях. Това не ли най-меко казано е непочтенно. Трудно да се живее в България, а още повече, ако си болен.Добре,че има къде поне да пишеме своите мнения.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    баба на 65 написа:

    Преди повече от 10 години

    Преди няколко дни и аз направих това изследване. Апарата показа всичките ми здравословни проблеми, които не са много, но ми подсказа за нов, който подозирах. Сега ще отида при съответния специалист. Научих, че в града ни има такъв апарат от приятелка и отидох с нея за нейното изследване /също перфектно точни резултати/. На девойчето, което най-подробно описва обстановката с хъс на писателка, ще кажа да чете повече за новите технологии и така смело да не ги обявява за шарлатании. Не е изключено хора без нужната квалификация да боравят с апарата, но това съвсем не променя неговите възможности.


  • E76db851423d0632ec84d2c9440c6814?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    paulina написа:

    Преди повече от 10 години

    И аз си направих въпросното изследване преди 2 дни,не мисля да ви занимавам да изказвам мнение но бих искала да разкажа няколко факта, а изводите оставям на вас.Прегледа се състоя в козметичен салон,бяха въведени моите килограми,ръст и години и последва едноминутно държане на металната пръчица.Минавам директно на въпроса,апарата изкарва че имам холестерол и кръвна захар във високи норми,но това не е така поради факта че следя тези норми стриктно и съм правила изследване 2 седмици преди този преглед.Според апарата нямам шипове и синузит,а аз имам шипове на стара баба и синузит който ме мъчи през месец.Също така имам липса на желязо,но според кръвните изследвания имам хемоглобин в доста добри граници.Имам голяма липса на витамини и минерали разбира се че направо се чудя как още ходя по улиците.Според мен апарата настройва данните според килограмите и годините и вероятните болести ,които биха могли да настъпят през въпросната възраст.Желаяя на всички ви положителни емоции,защото според мен това е разковничето на доброто здраве.Моя съвет е, хора склонни към хипохондризъм да не посещават апарати,които боравят с теория на вероятностите,но избора все пак е ваш.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    wasko написа:

    Преди повече от 10 години

    Паулина, ако четеш това - синузита си може да излекуваш ако изядеш едно бурканче дижноска горчица с хляб на един път, или поне докато се чуе едно изпукване, изтече каквото има да тече и - поне при мен вече 7 години няма и помен от синузит. Малко е трудно, докато го ядеш ти теква всичко отвсякъде, но си заслужава напъна. Опитай.
    Колкото до квантовата диагностика, подозирам че оригинала има нещо сериозно, но май ментетата са го засрали както често се случва.


  • 5cf309c3970fc7f28a0c5786bb4ccdad?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Tonita написа:

    Преди повече от 10 години

    Az si napravih takova izsledvane i pokaza lipsa na viamini ot grupata B,nabavig gi i sled dva meseca ot4ete aparat4eto drygi rezyltati.Taka,4e swm mnogo dovolna.Edva li mojem po-dryg na4in da razberem,koi vitamini i minerali ni lipsvat,ne i pri GiPITO .Pozdravleniq za tezi,koito izvar6vat podobni yslygi.Bwrzo,ydobno i ka4estveno.Taka,4e na vas moje nastina da sa vi lipsvali edna kamara vitamini i minerali,a za6to da ne ste prepalneni sws svobodni radikali.Tova,4e na vas rezyltata ne vi se nravi e otdelen v-s.I sled kato ne ste zagrijeni za sobstvenoto si zdrave-za6to izob6to hodite na podobni izsledvaniq!


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    постоянство написа:

    Преди почти 10 години

    Имам конкретно мнение отностно една конкретна фирма..Това е Био консулт и съветвам никой да не се подлъгва по услугите й!


  • 60edf8412f69422fd5662b36677f915b?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    [email protected] написа:

    Преди около 9 години

    В статията по горе имам чувството че са описани точно моите резултати от въпросното" изследване", който си направих ! Изкараха ме с 8.9 захар и ми обясняваха надлъж и на шир за диабета.Не знам как се сдържах да не опищя кабинета от смях, защото точно преди да тръгна си премерих захарта умишлено,за да сравня поне с каквото мога достоверността на теста и тя беше точно 3.9 ,след теста я премерих отново 3.8.Та така освен всички други заболявания се оказах и "диабетик" пред припадък, ама не защото биоскенера показа 8.9 ,а защото захарта ми реално беше ужасно ниска , каквато винаги ми е била 3.8!!!Да не си помисли някой че се разминах и без холестерол,,.оо да имам си и такъв и то с лопата да го ринеш, само дето в съвсем пресните изследвания от преди 3 дни (пълна кръвна картина) ,няма и помен от такова нещо.
    "Не е луд този дето яде баницата,а тоя дето му я дава!"


  • D10ca8d11301c2f4993ac2279ce4b930?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    дса написа:

    Преди около 8 години

    То, пък лабораториите щото дават едни достоверни тестове и те....


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Николай написа:

    Преди повече от 7 години

    Важно е да се знае че подобни апарати има различна степен на точност в зависимост от качеството на апарата. По скъпите са много по точни! Начина по който измерват е на принципа на радиестезията и метода на Фол . Това което хората не знаят е че тестовете в лабораториите също имат около 80% достоверност поради големите граници в самите норми и качеството на препаратите. От там идва и разликата в различните лаборатории.... Ще дойде време в което всеки лекар ще ползва подобен апарат но първо трябва да изчезне монопола на фармацевтичната индустрия и промиването на мозъците на хората. Важно е да се осъзнае че в сеъвемената медицина лекарите не лекуват заболяванията а само потискат симптомите с химикали. Поради това всеки човек има десетки скрити заболявания, които с времето започват да се показват. Докато лечението се провежда така човек не може да бъде излекуван- той е до живот на поддържаща терапия. Ако хората се лекуват правилно както в миналото пациента трябва да не приема повече лекарства и да няма нужда от такива. Както се случва при хомеопатичното лечение.... Сами разбирате че корпорациите и монополът на фармацевтиката нямат интерес от здрави хора. Факт е че само алтернативната медицина има цялостно излекувани хора, които не се нуждаят от медикаменти и е факт че подобни диагностични апарати ви дават моментното енергийно и физическо състояние на организма. Факт е също че всеки човек си има път ,който трябва да извърви за да си пробуди съзнанието и да намери нещото или диагностиката която му е необходима. За целта ще е нужно да се довери N брой пъти и да се разочарова също толкова докато достигне онова необходимо нещо , което е точно за него. Лао Дзъ казва "Ограниченото доверие, поражда НЕДОВЕРИЕ".... Така че всеки да си осъзнае рисковете и да не плаче като ощипана мома а да продължава да търси!!! Иначе няма да намери нищо и живота му ще се изниже безлично между пръстите му....


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    харри написа:

    Преди повече от 7 години

    Този апарат, както умните хора се досещат е пълна измама. Единствената му цел е да ви бръкне в джоба.
    Предлагащите услуги с подобни мошенически апарати даже не си дават сметка че има доста лековерни хора и може да им докарат големи проблеми.
    Те да хукнат по лекари с убеждението че са болни от несъществуваща болест или да прибягнат до самолечение.
    Уреда представлява обикновен омметър - измерва единствено съпротивлението на човешката кожа.
    После софтуерно и на случаен принцип генерира болести, токсини, показатели ...
    Общо взето трябва да се криминализират подобни дейности и разните му там Николайчовци, баба на 65, Vasja, баба Сойка, Пепи68 и други подобни мошеници да отидат където им е мястото - в затвора.
    Или по-добре в трудов лагер за да бачкат от тъмно до тъмно за да има някаква полза от тях.
    Как работи "медицинския апарат" - https://www.youtube.com/watch?v=7ZneV8aKP2U
    Вижда се че работи и показва болести, токсини, минерали дори и без да се държи в ръка.
    Честити на балъците!!! Докато има балами, ще има и тарикати...


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    asd написа:

    Преди повече от 7 години

    харри, най-много се печели от глупостта на хората :) А иначе съм се убедил че колкото по-неук е един човек, толкова по-лесно може да бъде манипулиран / лъган.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Guest написа:

    Преди около 7 години

    Има такива апарати от 100 EUR и несъизмеримо по-скъпи. Високата цена не значи качество, но ниската цена гарантира вятър работа. Мен ме тестват с METATRON NLS и резултатите за мен са достойни да ги приема. В началото ходех и в лаборатория и сравнявах. При тест с нисък клас апарати (особено с 1 електрод) глупостите са извън пътя - безумия. Добър апарат на Sensitive Imago е почти 16000 EUR - имам мейл от тях от 14.04.2016 на мое запитване. Грижете се за вашето здраве, но мислете и подлагайте всичко на съмнение без да отричате дадена технология.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Николай Х написа:

    Преди около 7 години

    Аз си направих изследване с руска апаратура и отчета от тази апаратура съвпадна със здравословното ми състояние. Ще проведа лечебната програма и ще ви отговоря, дали е истина и има ли полза!


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Десислава написа:

    Преди почти 7 години

    Здравейте,
    Желая да споделя и моето скромно мнение по темата. Близо 4 години имах сериозен проблем с яйчника. С течение на времето проблемът се усложни. Откриха ми миома, която трябваше да ми отстранят оперативно чрез лапароскипия. 2 дни след операцията изкарах бъбречна криза. Оказа се, че лошата хигиена в болницата ми (, която беше частна) е била първопричината за тази криза. Мина време след операцията... уж се възстанових. С течение на времето обаче получих възпаление в гениталната област. Болките бяха неописуеми. Смених 4 гинеколога, които твърдяха, че вероятно имам срастване на маточните тръби и трябва нова операция. С моят приятел точно тогава планирахме да имаме дете и тази информация ни дойде като "гръм от ясно небе". Междувременно, започна да ми се гади... оказа се, че съм получила и анемия. Вече напълно отчаяна отидох да ми направят диагностика с апарата МЕТАТРОН. Хората, които ми направиха диагностиката, бяха с медицинско образование. Изключително мили, компетентни и добри професионалисти. Веднага ме успокоиха, че нямам сраствания. Препоръчаха ми да направя лечение, състоящо се от 8 процедури, за да възстановят нормалните функции на яйчника. Бях длъжна да опитам. Още след 4тата процедура болките спряха, изпитах прилив на енергия, чувствах се страхотно. След 8та процедура ми направиха нова диагностика, за да проследят общото състояние на тялото. Нямаше и помен от болен яйчник, възпаления по тялото, бактерии, паразити и тем подобни щуротии... Промених изцяло начина си на живот. Сега се храня балансирано, тичам всяка сутрин... Изключително благодарна съм, че срещнах тези хора. Те наистина ми помогнаха. Сигурна съм, че хора, които не са изпитали това, през което аз минах, няма да повярват на този вид алтернативно лечение. За мен е важно, че вече правим опити за бебче и съм по- спокоен и уравновесен човек.
    Искам да помоля авторката да запази мнението за себе си, без да насажда негативизма си на други хора. Да, скептицизма е присъщ на българите, но не води до нищо добро. С тази статия авторката по- скоро би навредила, от колкото да предпази някой. Да, шарлатани има... явно хората, при които е попаднала, са точно такива. Все пак не забравяйте- за една "гнила" ябълка, не можеш да съдиш, че всички плодове в кошницата са "гнили".


  • D464cad3daa2975615c10121f76d1ec3?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Atina написа:

    Преди повече от 6 години

    Здравейте, Десислава, можете ли да ми кажете къде ходихте на тази диагностика и лечение? Благодаря.


  • 639005003513caea9cf344f2b1bd5e1e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    stiiw написа:

    Преди повече от 6 години

    да , нистина съществуват и фалшиви апарати на пазара , за това трябва да се гледа производителя.

    https://www.youtube.com/watch?v=87IG5IK74VE


  • 90b8ce61d43188159e4ed7b141e6f9b7?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    гост написа:

    Преди повече от 5 години

    Тази кошница е пълна с гнили ябълки, не една или две. ДЕСИСЛАВА по-горе пренебрегва факта, че си е променила изцяло начина на живот и храната и движението. А отначало е отишла там с готова ДИАгНОЗА. Процедури лесно се дават на готова диагноза. А има и плацебо ефект, психлогически ефект,че някой се грижи за тебе, че ето това ще помогне. Имала е късмет да я посъветват да си промени начина на живот и храната, това само по себе си е много силно лекарство.
    Чувал съм много истории и то все от познати хора. Обикновено резултатите от "изследването" водят до купуване на скъпи хранителни добавки, на-малкото мулти-витамини, и много други. Далавера с дистрибуторите на хранителни добавки, тези "кабинети" им пращат клиенти. Случай с млада жена в Пазарджик: според "изследването" нямаше здраво място по нея, тя се пртитесни и хукна по доктори, след време и много разноски нищо не се намери, та и досега нищо й няма.
    Хора, МИСЛЕТЕ с главите си, манипулират ви със страх!


  • Abf0b9b26764b4fd59c664e2e252d576?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Виолета Маринова написа:

    Преди повече от 5 години

    Здравейте всички, четох инструкции за такъв апарат, преди изследване трябва няколко дни да не се ядат определени храни, да се махнат всички метални предмети, да се почине поне 2 часа, ако преди това изследвания е вървял или тичал и някакви други изисквания имаше но не помня точно в момента. Така че ако всичко се спази, предполагам че измерванията ще са доста по-точни отколкото ей така просто да се отиде там и да се направи. Поздрави!


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Иван Петров написа:

    Преди повече от 5 години

    Министерството на здравеопазването има отдел който се занимава с утвърждаване на методи на диагностика и методи на лечение и е упълномощен да налага санкции и да сезира прокуратурата. Въпросните методики не фигурират в списъка на разрешените не само в България, но и в нито една цивилизована държава. Факта, че се практикуват означава че министъра не си гледа работата, а всички практикуващи трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност


  • 933404790f0eac7c77e77e43b6f7fa5d?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    шиваров написа:

    Преди повече от 4 години

    Аз си го взех за сбствено ползване и съм много доволен.Дава разлика с мед.лаборатория ,но ти показва към кой орган да се насочиш за иследване.


  • 933404790f0eac7c77e77e43b6f7fa5d?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    шиваров написа:

    Преди повече от 4 години

    Аз си го взех за сбствено ползване и съм много доволен.Дава разлика с мед.лаборатория ,но ти показва към кой орган да се насочиш за иследване.


  • 933404790f0eac7c77e77e43b6f7fa5d?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    шиваров написа:

    Преди повече от 4 години

    Още повече че на всяко изследване най отдолу автоматично се изсписва "Резултатите от изпитването са само за справка, а не за диагностично заключение.


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    Алекс написа:

    Преди повече от 4 години

    първо дамата написала статията няма никакво понятие от наука особено в био-електрониката. На второ място всяка електронна апаратура независимо от областта на приложение има някакъв процент на вярност на резултатите, т.е. процентен допуск на грешки. В случая високата точност на измерване изисква високо технологично изпълнение на електронния апарат. Този който е поставен на първата снимка е един от най-евтините в областта си и неговата успеваемост е официално записана от 50 до 82% верност на резултатите. По-скъпите и аналогични магнитно-резонанси анализатори имат много по-голяма успеваемост и точност на измерване. Да, трябва лекар-специалист да види добре резултатите ...НО добре трябва да познава методологията на измерване и съпътстващите с метода грешки. За съжаление една голяма част от лекарското съсловие не знае и съответно не се съобразява с това, а сляпо се доверява на поверената им апаратура. Някога,... някой пациент интересувал ли се е от грешките на резултатите от използваната върху него диагностична апаратура??? ... Не случайно в различни диагностични центрове диагностицирания пациент получава различни резултати. А и нещо много важно ...лекаря не е отсреща човека, а сте самите вие...лекаря не носи вашето тяло и симптомите му ...той само се стреми да постави възможно най-правилната диагностика и от там да назначи лечението. А лечението и здравословния начин на живот определяме самите ние ...Така че не мрънкайте като недоволни деца, а сами следете своя си живот и се грижете правилно за него, никой друг не ви е виновен за него!


  • D41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e?size=50&default=http%3a%2f%2fassets.club50plus.bg%2fassets%2fuser%2fdefault_pictures%2fmale

    [email protected] написа:

    Преди повече от 4 години

    Думите "Квантов" и "Анализатор" са само за заблуда :) В принципа няма нищо квантово, а анализ не се прави :)
    Всичко е най-обикновена измама, украсена с научни термини :)