Сграда АЛФА
25°
Неделя, 2 Юни 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Шарен празник за децата на Шумен

Избори 2 в 1

Мая Манолова: Спасихме Онкологичния център в Шумен от унищожителната сглобка на Борисов и Нинова!

Спасихме Онкологичния център в Шумен от разпарчетосване и последващо ликвидиране! Това заяви водачът на Солидарна България в Шумен Мая Манолова в сесийна зала, минути след като стана ясно, че управителят на най-доброто здравно заведение в региона няма да бъде сменен.

1973 0

ВМРО: Ангел Джамбазки се срещна с гражданите на Шумен

Кандидатът за български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки посети Шумен, където заедно с местната организация на ВМРО раздадоха материали и се срещнаха хората от града.

2288 0

Ясен Стойчев и мечтата му за уредена и модерна България

Роден съм в гр. Шумен - град колкото малък, толкова и прекрасен. Детството ми премина като на всяко едно щастливо дете от моето поколение – играехме на стражари и апаши или фунийки до тъмно, а лятото на село с колелета и лагерни колички с приятели обикаляхме улиците да гоним котки и врабчета.

1767 11

Шумен

„Мълния“ Климент е шампион на област Шумен по футбол

„Мълния“ от село Климент е шампион на област Шумен по футбол. В мача за титлата за сезон 2023/2024 отборът от Климент победи „Чавдар“ от шуменския квартал „Дивдядово“ след изпълнение на дузпи с 4:2, след като в редовното време двата тима завършиха 1:1.

2646 10

СУ „Трайко Симеонов“- Шумен одобрено за „Училища за пример“

СУ „Трайко Симеонов“ стана част от 40 училища от цялата страна, работещи по програма „Училища за пример“ на Фондация „Заедно в час“.

2016 0

Мъж намери портфейл с документи и пари и с помощта на полицията ги върна на собственика

Мъж от Шумен намерил портфейл на обръщача в кв. „Боян Българанов", а с помощта на полицаите в квартала го върнал на собственика, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР“.

1816 8

България

Времето

В неделя ще бъде предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

319 0

Челна катастрофа на Подбалканския път, мъж загина, а четирима души и бебе са в болница

42-годишен мъж е загинал, а четирима души и бебе са в болница след челна катастрофа на Подбалканския път София - Бургас, в района на карловското село Певците.

296 0

Манол Пейков купи обещаната част от къщата на Димитър Талев в Прилеп

От днес две-трети от родната къща на Димитър Талев в Прилеп са собственост на регистрираната в обществена полза фондация "Манол Пейков и приятели".

352 13

Свят

Проливни дъждове и наводнения в Германия, влак със 185 пътници дерайлира заради свлачище

Вагони от влак със 185 пътници дерайлираха в Югозападна Германия, след като участък от релсите по линията му беше затрупан от свлачище вследствие на изливащите се проливни дъждове в региона, предадоха ДПА и БТА.

65 0

Украинска ВЕЦ на Днепър е в критично състояние

Украинска водноелектрическа централа на река Днепър, близо до град Запорожие, е "в критично състояние" след руска ракетна атака, съобщиха снощи местните власти, цитирани от ДПА.

131 1

Откриха статуя на Пригожин на гроба му в Санкт Петербург

Бронзова статуя на бившия лидер на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина в самолетна катастрофа през август 2023 г.

195 2

Спорт

Един Терзич: Заслужавахме повече от загуба, особено през първото полувреме

пропусна да спечели титлата в Бундеслигата през миналия сезон в последния мач, а на "Уембли" загуби финала на Шампионската лига с 0:2 от Реал Мадрид, въпреки че игра много добре в хода на двубоя.

67 0

Анчелоти: Беше много трудно, но спечелихме! Мечтата продължава!

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти продължи успехите си в Шампионската лига, като завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че Борусия Дортмунд е притеснила отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0.

63 0

Григор имаше проблеми на централния корт в Париж, но прекрачи в осминафиналите

Григор Димитров имаше честта за първи път да играе на централния корт на "Ролан Гарос" в тазгодишното издание на турнира и това му донесе късмет в третия кръг.

103 0

Любопитно

Морган Фрийман на 87: Понякога съм трън в петата, честен съм. Никога не лъжа

Не моментна звезда, а история. Не актьор, а сякаш аномалия в свят, изискващ перфектна визия, но известна посредственост.

163 0

Лени Кравиц шокира - не е имал интимна връзка от 9 години

Лени Кравиц пази себе си за правилната жена. В ново интервю за вестник Guardian, публикувано на 30 май, 60-годишният музикант говори открито за романтичния си статус.

182 0

Слаб интерес: Джей Ло отмени изцяло лятното си турне

Дженифър Лопес отмени всички дати от лятното си турне през 2024 г. В изявление на официалната си уеб страница певицата се извини на почитателите си, че ги разочарова.

304 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

6181 8

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

11035 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

17564 27

Този сайт използва бисквитки