Продава спешно парцел в село Баня - УПИ 570 кв.м.

Собственик продава парцел в Баня на невероятно ниска цена - Без посредник! Спешно!

Парцел в с.Баня, Банско - €22.00 кв.м. (20 000 лв)


Продава евтин имот в Банско Продава евтин парцел (УПИ) в Баня © снимка: Selo-Banya.com  

За повече информация - 0876350935; 0886739559




View Парцел! 570 М2 УПИ в с.Баня, Банско in a larger map

Бяло течение

сряда, 13 януари 2010 г.

Етикети : Бяло течение, гинекология, при жените, усложнение, лечение, флуор, медицина,


Това понятие се отнася за всяко течение от влагалището (без менструацията и кръвотеченията) и отговаря на медицинското понятие флуор.

Нормално влагалището има свое съдържимо, което осигурява както необходимата влажност, така и биологичната зашита срещу болестотворни микроорганизми. По консистенция и количество съдържимото е такoва, че не изтича от влагалището и нормално жената не чувствува външните си полови органи влажни, а бельото й не се цапа.

Всяко овлажняване на външните полови органи и зацапване на бельото е ненормално и се дължи по правило на бяло течение.

Бялото течение не е определено заболяваме, а само симптом на ненормално състояние, на гинекологично или общо заболяване. Среща се толкова често, че някои жени го смятат за нормално явление — едва ли не като менструацията.

По произход бялото течение, въпреки че се демонстрира като течение от влагалището, може да бъде от матката, много рядко от маточните тръби, маточната шийка, външните полови органи, но безспорно най-често произхода от влагалището.

Причините за бялото течение са изключително многобройни и разнообразни. Ще споменем някои от тях. Предразполагащи причини

Недостатъчна хормонална активност на яйчниците в предпубертетната възраст, климактериума и менопаузата, патологична яйчникова недостатъчност, бременност, раждане, аборти и др.

Нарушен нормален химизъм и биологична среда на влагалището след неоправдани или неподходящи промивки, влагалищни средства за предпазване от забременяване и др. Влагалището нормално има кисела реакция, която създава неблагоприятни условия за развитие на болестотворните микроорганизми и с това го предпазза от възпалителни заболявания.

По-продължително използуване на някои лекарствени вещества — антибиотици, сулфонамиди и др., които, като унищожават нормалните за влагалището микроорганизми., създават условия за развитие на болестотворни микроорганизми (особено често гъбичката кандида албиканс).

Непосредствени причини

Бактерийни инфекции от най-различен тип, включително и гонококите — причинители на трипера. Инфекциите са най-честата причина за бялото течение.

Гъбични инфекции — най-честите причинители от тази малко неточно определена, но така позната на жените група, са т. нар. трихомонас вагиналис и кандида албиканс. Влагалищното течение, предизвикано от тези причинители, е тесто срещано и много упорито. Някои от инфекциите са семейни, т. е. засягат всички членове на семейството.

Механични причинители — чужди тела, попаднали случайно или преднамерено във влагалището — влагалищни песари, тампони и най-различни предмети, използувани при онанизъм или пъхнати случайно от малки деца (бобени зърна, малки монети, копчета и др.).

Термични дразнения - горещи влагалищни про-мивки, недобре тсмперирани кални или парафинови тампони при физиотерапия и др.

Химични дразнители — дразнещи разтвори за про-мивки, противозачатъчни средства, професионални вредности.

Нарушена трофика на влагалищните стени при напреднала възраст, след лъчелечение, при общи

заболявания и др.

Психогенни причини — най-често у девойки, които не водят полов живот, и у силно сексуални жени.

Инфекция на влагалището и поява на бяло течение може да се получи и по полов път. Така че отговорност за бялото течение на жената трябва да се търси и у партньора й в половия живот, който може да инфектира своята партньорка било поради лоша полова хигиена, било поради това, че сам боледува (трипер, възпаление на члена, на пикочния капал и пикочния мехур, на простатната жлеза и др.), било че е носител на инфекциозен причинител, без да има сам оплаквания.

Инфектирането по извьнполов начин е също много често явление. То може да стане при липса на достатъчна полова хигиена, зеещо влагалище у многораждали жени или след разкъсвания при раждането, ползуване на чужди тоалетни принадлежности или бельо, легло, панти, басейни, обществени клозети и пр.

Смущенията при бялото течение са твърде характерни: замърсяванс на бельото, усещате на мокрота в областта на външните полови органи и ануса, усет за нечистоплътност, топлота и пълнота във влагалището, неприятна сладникаво-гнилостна миризма или зловоние, сърбеж (понякога много мъчителен и упорит) и областта на входа на влагалището и външните полови органи, болка при полово сношение, а понякога по-силно или по-слабо изразен оток на срамните устни.

Видът на бялото течение може да бъде твърде различен, така че най-често бялото течение не е бяло, а жълтеникаво, жълтозеленикаво, мръснокафеникаво, кръвенисто, а в отделни случаи наистина бяло като кола, течно или с вид на извара.

Течението може да бъде воднисто, слузесто, гноевидно, пе-несто, с вид на извара, без миризма или зловонно.

В някои случаи при вторично или едновременно инфектиране на пикочния канал и пикочния мехур (много често при трипер) се появяват често болка и парене при уриниране.

При по-продължително влагалищно течение може да се развие възпаление на външните полови органи и областта около ануса с парене, болка, сърбеж, зачервяване на кожата, оток, повърхностно разраняване или поява на брадавицовидни образувания.

Бялото течение особено когато е предизвикано от трихомо-нас вагиналис и кандида албиканс, може да предизвика след полови сношения възпаление на члена, пикочния канал, пикочния мехур и простатната жлеза на мъжа понякога със сериозни смущения. Първите признаци са зачервяване, оток и повърхностно разязвяване на главичката на члена, бял или гноевиден налеп, парене и болка при уриниране, често ури-ниране и пр.

На бялото течение не трябва да се гледа с пренебрежение, дори когато не е много обилно и не дава сериозни субективни оплаквания. Зад него, както вече се спомена, може да се крие сериозно гинекологично или общо заболяване. Самото течение от своя страна може да предизвика усложнения, най-чести от които са раничките на маточната шийка и инфекцията на матката и тръбите, (особено след раждане или аборт).

Всяко бяло течение, преди да се започне каквото и да е лечение, изисква неотложна консултация с гинеколог. Нерядко жените по свой почин започват лечение без лекарски преглед и съвет. Това, разбира се, е неправилно, а понякога и опасно тъй като причините са различни, а няма такова лечение, което да е подходящо за всички случаи.

Особено важно е преди гинекологичния преглед да не се правят влагалищни промивки и да не се поставят никакви лекарства във влагалището, тъй като при прегледа по правило се взема влагалищно съдържимо за бактериологично или друго изследване, за да се изясни причината на течението. Лечението на бялото течение трябва да се провежда само след гинекологичен преглед и по лекарско предписание Само при липса на възможност за незабавен гинекологичен преглед и неприятни субективни оплаквания временно може да се направи влагалищна промивка с отвара от лайка или със сода за хляб - 1 супена лъжица в 1 литър приятно топла

вода.

За да се осигури бърз и пълен ефект от лечението предписано от гинеколога, трябва да се спазват някои основни пра-вила, валидни за всички случаи:

Със започване на лечението да се прекратят половите сношения.

Да се спазват строго указанията на лекуващия лекар, като при нужда се лекуват едновременно двамата партньори — и жената, и мъжът (при трипер, трихомонас вагиналис, соор и др.).

Точно и съвестно да се провежда лечението (особено от мъжа). Често поради липса на субективни оплаквания мъжът нарушава лечебния режим, остава неизлекуван и повторно инфектира своята партньорка.

Трябва да се изключи възможността от повторно извънпо-лово инфектиране. За тази цел е необходимо изпарване на бельото, изглаждане с гореща ютия, дезинфекция на тоалет-ните принадлежности, ваните, клозетните чинии и пр. Трябва да се изключи повторна инфекция и от друпи членове на семейството или съжители.

След завършване на определения курс лечение трябва да се направи контролно изследване на влагалщното съдържимо (3-4 дни след свършване на менструацията), за да се уста пови дали инфекцията е ликвидирана или се налага допълнително лечение.

За предпазване от бяло течение са (необходими определени профилактични мерки.

Строга обща и полова хигиена на жената и мъжа. Измиването на половите органи с топла йода и недразнещ сапун всяка вечер преди лягане трябва да бъде така редовно, както миенето на зъбите.

Избягване на случайни, инцидентни полови сношения. Майката н дъщерите трябва да ползуват индивидуални принадлежности за генитален тоалет и индивидуално легло. Дори малките момиченца не трябва да ползуват леглото на родителите.

Съществено значение за откриване на бялото течение и неговите причинители имат периодичните профилактични гинекологични прегледи. Ранната диагноза на бялото течение осигурява най-бързо и ефективно лечение.

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеона Kinyongia magomberae!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания.Британският учен изследвал популацията на маймуните в застрашената от изчезване гора, когато се натъкнал на змията.Когато влечугото се опитало да се измъкне, изплюло хамелеона...Прочети повече..

Висока температура | Пожар в кръвта

Висока температура!!!Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите...Прочети повече..

Масов канибализъм в древността

Черепи!!! Археолози откриха редки данни за " масов канибализъм " в гробище отпреди 7000 години в Югозападна Германия, съобщи...Прочети повече...

Доматите се оказаха месоядни

Домати!!!Ботаници от лондонската градина " Кю Гардънс " откриха, че доматите са насекомоядни растения, съобщи ...Прочети повече...

Откриха 4 нови вида раци

Крабове!!!Биолози от Националния център по океанография в Саутхемптън, Великобритания, откриха в колекцията на Националния музей по естествена история във Вашингтон образци на нови видове раци от семейство Lithodidae...Прочети повече...

Сключваме бракове с роботи ?

Real Doll!!!Забравете изкуствените крайници, кожа или очи, на хоризонта се задават изкуствени съпруги, пише Washington Times.До 50 години хората ще започват да сключват бракове с роботи, смята изследователят...Прочети повече...

От уиски махмурлукът е по-тежък от колкото от водка

Чаша уиски Консумацията на уиски ще има като ефект по-тежък махмурлук, отколкото пиенето на водка, сочат данните от проучване на американски учени, предаде Би....Прочети повече...

Експедиция ще лети до астероид като в Армагедон

Космическия кораб Орион!!! Благодарение на усилията на НАСА и на самолетостроителния гигант Lockheed Martin американска експедиция ща полети към астероид също както във филма Армагедон, съобщи ИТАР-ТАСС.В бъдеще пилотираният космически кораб " Орион ",....Прочети повече....

Свръхмасивни черни дупки в Космоса

През март 2000 година, двама астрономи направили необикновенно откритие.Откритие което щяло да преобърне представата ни, за това, как е създадена Вселената. Тези времена в астрономията повече няма да се повторят.Въздухът е пробит от нови открития и идеи.Това което открили....Прочети повече...

Вода под ледовете на Марс

Червената планета!!! Учени от Германския аерокосмически център са установили, че под ледената покривка на Марс по всяка вероятност има вода в течно състояние, съобщи...Прочети повече...

Страните от Персийския залив

Жителите на страните от Персийския залив могат да си позволят всякакъв лукс.В нито един друг край на света не могат да се видят толкова ролсройси. Икономическата карта на държавите от залива е монотематична и показва изключително енергийни ресурси.Разработването на залежите от...Прочети повече...

Клеопатра

Египтяните вярват, че смъртта от ухапване на змия те прави безсмъртен.Клеопатра не живяла вечно, но легендата за нея е жива и до днес, повече от 2000 години след смъртта й.С гръцко-македонски произход, Клеопатра се слави като първата в семейството си научила египетски език през тяхното 300- годишно властване над тази страна...Прочети повече...

Моцарт помага на недоносени бебета

Младия Моцарт!!! Музиката на Моцарт помага на недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло, като забавя метаболизма им, съобщиха израелски специалисти...Прочети повече...
eXTReMe Tracker
 
National Geographic - Templates para novo blogger