Подготовка за бременността

 

Преди една жена да забременее, за нея е от голяма важност да се подготви за многото промени, които ще настъпят с тялото и. Понякога бременността настъпва изненадващо, така че жената не е в състояние да се подготви за нея. Въпреки това, помислете сериозно и планирайте как ще се грижите за себе си по време на този невероятен период, който природата е отредила на жените.
 
Подготовката за бременността ще ви позволи да извършите необходимите промени, преди да заб ременеете, така че вашето бебе да получи един отличен старт в живота в здравословно отношение. Поради това много лекари и други вече не определят бременността като деветмесечен, а като дванадесетмесечен период.
 
Действителната продължителност на бременността е, разбира се, само девет месеца. Но днес ние знаем, че няколкото месеца преди забременяването могат да бъдат не по-малко важни от тези прословути девет месеца, през които зародишът се развива в утробата ви.

Благодарение на добрата и адекватна подготовка от ваша страна вие сте в състояние да осигурите на вашето бебе прекрасно начало за един пълноценен живот. Месеците, в които плани рате вашата бременност, ви дават време да подготвите тялото си, както и да извършите някои необходими промени в начина си на живот. Започнете да се храните здравословно, спрете алкохола и цигарите, започнете програма с физически упражнения, сложете под контрол телесното си тегло, както и намерете време да се консултирате с вашия лекар за всякакви други притеснения от медицински характер. 

 

{START_COUNTER}